botox

"Varje tillverkningssats av botox måste testas. Djurtesterna går ut på att se vilken dos som dödar hälften av djuren. Mössen får giftet insprutat i magen och dör en lång och plågsam död. Hundratusentals djur går åt varje år. (...) Det finns skillnader mellan de olika preparaten och eftersom botulinumtoxin är så enormt giftigt måste varje företag ta fram en testmetod för just sitt preparat."


För det första, hur säkert kan det vara att spruta in ett gift i ansiktet som får hälften av alla testmöss att dö? Att det är DET som är testmetoden som avgör vilka tillverkningssatser som får användas. Nånstans känner ju jag att det sunda förnuftet försvann helt...

Skicka mailet till svenska botoxföretag och uppmana till att forska fram nya moderna DJURFRIA metoder HÄR!

US

Jag har fått USA-abstinens. Bidragande orsaker till det kan vara Mix Megapols tjejplan som har åkt till New York som det har pratats om på radion ungefär 120 gånger i timmen den senaste månaden, att bloggare skriver om sina hundratals resor dit, att jag kollar på skitprogram som Lyckan i LA och Top Model Sverige och att jag läser Vännerboken.
 
Jag vill åka till New York & LA igen, Miami, San Francisco och Texas och Chicago för att namnen är så coola. Jo, jag vill nog till Las Vegas igen också. Fast ett annat hotell, även om vi ändå inte såg allt på det förra. Alaska skulle ju vara coolt också. Och Washington. Och Tulsa, Oklahoma för att Chandler jobbar där haha! Och apropå coola namn på ställen så vill jag också åka till Kongo-Kinshasa och Mombasa för att det låter så coolt. Skulle kunna räkna upp hundra ställen till men nu nöjer jag mig så. Jag vill ut och resa helt enkelt.

kinesiska

Jag hjälper Mickan med att översätta en text från engelska till svenska. Det är inte det lättaste kan jag säga. Titta på det här till exempel. Det hade lika gärna kunnat vara kinesiska! Plus att allt detta är EN mening, vilket inte gör det hela lättare. En text innehåller kanske 5 såna här långa och avancerade meningar.

 

In contrast to this, the three major randomized controlled

trials of our field over the past 30 years, Project

MATCH [31], the UK Alcohol Treatment Trial (UKATT)

[32] and the Combined Pharmacotherapies and Behavioral

Intervention (COMBINE) Study [33], all operated

with exclusion criteria that would have excluded many

people with psychiatric disorder who are the ‘bread and

butter’ of routine addiction treatment services: people

with significant multiple drug problems, those with psychiatric

disorders that can benefit from medication,

including psychotic disorders, and people whose accommodation

and general life functioning is brittle.