julskinka

Jag mår illa när jag läser detta, så fruktansvärt illa! Man tror inte att det här är sant, man vill inte tro det. Jag har dock inte tittat på videon, kommer inte göra det heller för det räcker att läsa om hur de behandlar griskultingarna.
 
"Mannen lyfter upp den lilla griskultingen i benen och svingar den med full kraft mot betonggolvet. Efter den kraftiga smällen sprattlar grisen till innan den dör. Den smygtagna filmen från en grisfarm i Kanada väcker avsky på internet, samtidigt som svenskar springer till matbutikerna för att få tag på skinka att ställa fram på julbordet."
 

Okej, detta var i Kanada, men det gör inte saken bättre - för det händer. Dessutom, "Metoden är utbredd i Sverige: "Det är mindre risk att missa om man slår djuret mot golvet", säger Ingemar Olsson, Sveriges Grisfarmare." Alltså man börjar fundera om det här är på riktigt, har folk verkligen INGET hjärta eller samvete?! Jag skäms återigen över att vara människa.
 
Ofta när man ser såna här hemskheter tänker man, vad kan jag göra? Och ofta är det svårt att hjälpa till om man inte är på plats, det man kan göra är att skänka pengar och stödja arbetet. Men i det här fallet kan man faktiskt göra ett aktivt val som direkt påverkar - att sluta äta (eller mindre) kött / välja ekologiskt från gårdar där grisarna/djuren levt ett normalt djurliv. Gillar dock inte att djuren ska vara en produkt för människan över huvud taget, men det är en annan historia.
 
Men tillbaka till artikeln - hur det här inte kan klassas som djurplågeri är en skam och något som helt övergår mitt förstånd. Jag spyr på mänskligheten!

julbestyr

Hur svårt kan det vara att hitta guldglittergirlanger och julgranskulor i guld?! Tydligen VÄLDIGT svårt såhär nära inpå jul. INGET på IKEA, Coop, Lundins säljlager eller ICA.... Jag blir väldigt ledsen för jag hade tänkt göra en roligare gran i år. 
 
Sen har jag ingen gräns när det kommer till att köpa julklappar. Börjar man för tidigt kommer man på typ nu "men jag skulle nog ha haft något mer till den och den" och så måste man köpa nåt mer och det drar iväg en massa med pengarna...  Men jag tycker ju att det är så himla roligt att köpa, slå in och ge julklappar så egentligen gör det ju inte så mycket.
 Påminnelse om tävling!

Var med och tävla om det här fina halsbandet genom att GILLA WEBRESENT på facebook! När vi har 250 gillningar lottar vi ut det, så ju snabbare vi når 250 st desto snabbare är det någon som vinner :)