Barbados och krokodiler

Igår höll vi på bokade nästa destination typ HELA dagen..! Svårt att veta vilket land man ska till och hur. Båt eller buss eller flyg?! Och när man väl kommer på det ska man veta vilket område man ska till och vilket hotell osv. Nu är det iallafall äntligen bestämt att vi ska till Barbados! Är på flygplatsen nu efter en väldigt blöt resa hit. Det blev båt från än igen men den här gången var det lugnare vatten, större båt och vi satt längst bak. Dock var den mer öppen och det regnade så det stänkte både upp vatten från havet plus regnet son läckte in här och var så man var rätt blöt... Och som om inte det vore nog så var precis ALLT blött efter max 1 minut ute i regnet i väntan på taxin. Gatorna var heeelt översvämmade och skräp rann överallt. Har nog aldrig sett så mycket regn.

Igårkväll var vi ute på krokodiläventyr! Vi åkte ut (med andra turister och guide) med båt i lagunen för att spana på krokodiler och det var jättespännande! 

Skymning. Sen blev det kolsvart.

Vattnet var grunt så man bottnade för guiderna hoppade i vattnet ett flertal gånger för att fånga in de krokodiler vi såg. De gör de i research syfte och för att rädda och flytta dem. Tyvärr blev det ingen fångst igår vilket var ovanligt. Men vi såg ögonen på dem för de hade en speciell lampa som de lyste med så ögonen blev som orange prickar på vattnet. Det är en stor typ 2 meters krokodil som dom jagar och vill ha fast för den ska flyttas och den såg vi. Så guiden hoppade i vattnet och skulle ta fast den men då kom världens plask bakom honom så den hade simmat över dit! Och det var ju nästan kolsvart ute. Man kan ju konstatera att guiderna inte var det minsta rädda iallafall. Det var inte jag heller men jag var ju iallafall i säkerhet i båten ;) Det var först när guiden sa att fiskar ibland kunde hoppa upp i båten som jag blev skiträdd! Min största skräck - att fiskar kan komma åt mig även på land! Vi var ute i cirka två timmar och under tiden berättade de om krokodiler och de är tydligen oerhört smarta och har suveränt minne! Och att kraften i käkarna är typ samma som att tappa en lastbil på lilltån. Och att om man blir biten ska man inte kämpa emot för då är det kört när den gör death roll. Så man ska försöka rulla med om man har t ex armen i munnen..! Så har många människor överlevt krokodilattacker. Man ska också tänka på att man är inte säker någonstans på eller runt en krokodil för de kan vrida och böja sig 360 grader..! Hur som helst, man lärde sig mycket och det var intressant. Synd att vi inte fick se nån bjässe! Men det var nära många gånger att de fångade någon. Vi fick iallafall se Tiny Tim! En liten dvärgkrokodil som inte skulle klarat sig i det vilda eftersom han är dvärg (babystorlek) som dom har hand om. 

Tiny Tim och en fullvuxen krokodilskalle!

Fick hålla!

Så himla söt! Liten och lätt :) men han trodde han var stor och for och bet efter händerna när han var otejpad. Just det, endast 1 av 100 kläckta krokodilungar klarar sig till "puberteten". Och med människans påverkan är det bara 1 av 150. Så fram tills det att dom blir stora har dom väldigt många fiender. Tyvärr har dom det även när dom är stora - idiotiska människor som hugger av deras huvuden med macheter, skjuter dom med pistol eller på andra sätt dödar dom bara för kul. Så jävla vidrigt! Den här krokodilarten är dessutom väldigt utrotningshotad. Nog om krokodiler nu!
 
Ska checka in på planet nu, hörs nog i Miami!

1 Maggie:

skriven

Vilket äventyr du är ute på! Tur att ingen fisk hoppade upp i båten😄

Kommentera här: